nieuws


NRC Next 24 februari 2020: Het is de hoogste tijd dat we bij de bewoners gaan aanbellen om te weten wat zij willen. Vertrouwen winnen van bewoners is cruciaal om gasvrije wijken te realiseren, zegt Maarten van Poelgeest. 


NRC Next 21 februari 2020: Alle gebouwen van het gas – is dat in 2050 gelukt?  Tien vragen over gasvrij Nederland. Wanneer moet mijn huis gasvrij zijn? Kan de overheid me dwingen? Wie betaalt wat? Prangende energievragen én de antwoorden.


NRC Next 14 februari 2020: Zijn de huiseigenaren duurder uit? Dat is te stellig. Het gaat iedereen, met een dak boven zijn hoofd, aan. Dus was de commotie groot toen bleek dat de kosten voor de verduurzaming voor huiseigenaren wel tientallen procenten hoger zouden uitkomen dan begroot. Dat zou het gevolg zijn van grote rekenfouten door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Alle alarmbellen gingen af, maar is het ook terecht?


5 februari 2020 BBC future:  biedt verhalen over bijna elk onderwerp dat ertoe doet. Zij geloven in waarheid, feiten en wetenschap. Ze nemen de tijd om na te denken. En ze accepteren niet – ze vragen waarom. Kunnen we gebouwen verwarmen zonder fossiele brandstoffen te verbranden? De wereld wordt gemiddeld warmer, maar we moeten gebouwen het hele jaar door op leefbare temperaturen houden. Is het mogelijk om de uitstoot te verminderen en toch warm te houden in de winter?


Algemeen Dagblad 4 februari 2020: Hoogleraar kraakt klimaatbeleid: ‘Stoppen met gas zorgt juist voor méér CO2’ Het besluit om alle huizen van het gas af te halen is een grote fout van het kabinet, stelt hoogleraar energiesystemen David Smeulders. ,,De komende tien jaar zal het alleen maar leiden tot méér CO2-uitstoot. Aardgas is juist deel van de klimaatoplossing.’’