Subsidies

Hieronder staat een aantal linkjes over subsidiemogelijkheden:

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) Voorwaarde is dat je twee of meer energiebesparende isolatiemaatregelen hebt uitgevoerd en betaald. Aan te vragen vanaf 2 september 2019 voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn getroffen.

Subsidie voor energiebesparende isolatiemaatregelen Je kunt kiezen voor de volgende maatregelen:

  • spouwmuurisolatie
  • dakisolatie
  • vloerisolatie en/of bodemisolatie
  • gevelisolatie
  • hoogrendementsglas

Daarnaast kan het interessant zijn om aanvullende energiebesparende maatregelen uit te voeren. En wil je je woning drastisch verbeteren, dan is het zeer energiezuinig pakket wat voor je. Het RVO verstrekt per woning slechts eenmaal subsidie.

Subsidie voor maatwerkadviesrapport Wil je onderzoeken welke energiebesparende isolatiemaatregelen het meest geschikt zijn voor je woning? Dan kun je een maatwerkadviesrapport laten opstellen door een gecertificeerde energieprestatie-adviseur (EPA). Voorwaarde is dat je eigenaar én bewoner van uw woning bent.

InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE) Deze subsidie is een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers en warmtepompen. 

Subsidie groene daken Met de subsidie Groene Daken stimuleert de gemeente Leiden de aanleg van groene daken. Groene daken zijn mos-, sedum-, gras- of kruidendaken. Alle informatie hierover vind je bij het Duurzaam Bouwloket. 

Er zijn ook mogelijkheden voor het afsluiten van een lening tegen gunstige voorwaarden: