Buurtinitiatieven

Wil je ook je huis verduurzamen en wil je dat samen met andere wijkbewoners aanpakken? Of misschien ben je al begonnen met een groepje buurtbewoners om gezamenlijk de energierekening omlaag te krijgen? Dan kan een buurtinitiatief­-coach helpen bij de concrete uit­werking en realisatie van de plannen: hoe betrek je er zo veel mogelijk buren bij, welke maatregelen zijn voor jullie type huizen het meest interessant en waar is de meeste (energie)winst te behalen?

Een (kosteloze) buurtinitiatief-coach is een ervaren procesbegeleider die een tijdje kan meedenken. Het is iemand die samen met jullie een plan maakt, het proces kent en begeleidt, meewerkt en adviseert.

Heb je goede ideeën en voel je hier wat voor? Vraag dan een buurtinitiatief-coach aan of een verkennend gesprek! Stuur dan een mailtje naar: Buurtinitiatieven@EnergiekLeiden.nl.


Vogelwijk Energiezuinig probeert actief bewoners samen te brengen, die met elkaar aan de slag gaan om energie te besparen en/of hun huis te verduurzamen. 
Er is tot nu toe een aantal buurgroepjes samen aan de slag gegaan om energie te besparen. De eerste groep die met succes een dergelijke aanpak heeft gevolgd, ging over de aanschaf van zonnepanelen. Inmiddels is er nog een thema succesvol afgerond: groene daken. Het buurgroepje hybride warmtepompen is wegens succes opgeheven. Het aantal hybride warmtepompen zie je in rap tempo in de wijk verschijnen. 

Nieuwsgierig naar de resultaten?
Klik hier voor het eindverslag zonnepanelen.
Klik hier voor het eindverslag groene daken.

Wil je ook meedoen, of heb je ideeën om een dergelijk themagroepje op te starten, klik hier voor meer informatie.