Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn altijd een goede maatregel, met een ‘gegarandeerde’ terugverdientijd van circa 7 jaar. Met zonnepanelen ben je je eigen energieleverancier. Wie wil dat nu niet?

Vogelwijk Energiezuinig probeert actief bewoners samen te brengen, die met elkaar aan de slag gaan om energie te besparen aan de hand van een bepaald thema. Deze groepjes komen tot een gezamenlijke aanpak voor het treffen van energiebesparende maatregelen, of denken samen na over de aanschaf van duurzame materialen of apparatuur. De eerste themagroep die een dergelijke aanpak heeft gevolgd en met succes heeft afgerond, ging over de aanschaf van zonnepanelen. Klik hier voor het eindverslag. 

Hieronder staat een aantal links met meer achtergrondinformatie.

  1. In deze factsheet staat waar je aan moet denken bij de aanschaf van zonnepanelen. 
  2. In  deze factsheet lees je alles over zonnepanelen en de toekomst van de salderingsregeling.
  3. Veel informatie is ook te vinden op Milieu Centraal.
  4. Zonnepanelen, maar niet op je eigen dak? Misschien heb je geen geschikt dak, maar wil je wel je eigen stroom opwekken? Dan is Zon op Leiden iets voor jou! Samen met buurtbewoners investeer je in zonnepanelen. Je verdient je investering terug met een korting op je energiebelasting, die via je energierekening verrekend wordt en waarvoor gebruik wordt gemaakt van de postcoderoosregeling’.