Afscheid wijkambassadeur

De Vogelwijk heeft geen wijkambassadeur meer. Marcel Terlouw moet stoppen en dat vinden wij heel jammer. Hij is voor velen in de wijk inmiddels een vertrouwd gezicht en hij heeft veel bijgedragen aan Vogelwijk Energiezuinig. Gelukkig is hij niet helemaal weg, zie zijn persoonlijke afscheid hieronder.

De gemeente heeft besloten om de energietransitie een nieuwe impuls te geven en Energiek Leiden gaat daarbij de taak van de wijkambassadeurs overnemen. Vijf Buurt Initiatiefbegeleiders (de nieuwe naam) zullen in Leiden vooral nieuwe buurtprojecten op het gebied van energiebesparing en warmteopwekking gaan begeleiden. Deze aanpak zal voornamelijk gericht zijn op buurten waar energiearmoede is, of waar nog weinig initiatieven vanuit de buurt ondernomen worden; en daar hoort de Vogelwijk niet bij.


In de afgelopen acht jaar zijn achtereenvolgens Thibaut Visser, Michiel Janssen, Yung Lie en ikzelf wijkambassadeur voor het Boerhaavedistrict geweest.
Als laatste wijkambassadeur heb ik mij met veel plezier ingezet om huis aan huis informatie op te halen om een indruk te krijgen van hoe het met de verduurzaming van huizen in de Vogelwijk gesteld is. Ook heb ik mij vooral beziggehouden met een collectieve spouwmuurisolatie campagne. Meer dan 25 woningen hebben een offerte gekregen voor de isolatie van spouwmuren.
Op dit moment ben ik nog bezig om een goede manier te vinden om de portieken te isoleren. Omdat dit aan de buitenkant in de portieken van de buren moet gebeuren gaat het proces traag. Maar een goede oplossing is in zicht.

Zelf woon ik in de Vogelwijk en blijf actief in de energietransitie, als Buurt Initiatiefbegeleider voor Energiek Leiden, maar ook hier in de buurt zal ik als energiecoach en bij Vogelwijk Energiezuinig mijn steentje blijven bijdragen. Ik ben altijd bereid om mensen informatie en advies te geven.