Portiek- en spouwmuurisolatie oudbouw

Spouwmuurisolatie

Vijfentwintig buurtbewoners hebben een offerte gekregen voor de isolatie van de spouwmuren. Bij een groot aantal huizen zijn de spouwen inmiddels gevuld. Helaas moeten we na een rechterlijke uitspraak afwachten wat de mogelijkheden voor het isoleren van de spouwmuren nog zijn in verband met de eventuele aanwezigheid van vleermuizen in de spouwmuren. Spouwmuurisolatie kan leiden tot nadelige gevolgen voor verschillende beschermde soorten vleermuizen. Daarom heeft de Raad van State besloten dat er eerst ecologisch onderzoek moet worden uitgevoerd voordat er spouwmuurisolatie kan worden aangebracht, om te voorkomen dat er vleermuizen worden gedood of verstoord. Deze uitspraak kan leiden tot vertraging van het nationaal isolatieprogramma.

Gemeenten kunnen een zogeheten gebiedsontheffing aanvragen om gebouw-/huiseigenaren te ontlasten. De gemeente Leiden is dit aan het uitzoeken en heeft aangegeven dat er vooralsnog niet wordt gehandhaafd totdat hierover duidelijkheid is. Wordt vervolgd …Portiekisolatie

De isolatie van de portieken in de oudbouw gaan we zelf ter hand te nemen. We zullen in de Roodborststraat een aantal huizen naast elkaar isoleren met E-board, een isolatiemateriaal dat eenvoudig aan te brengen is. Als dit klaar is, kan iedereen het resultaat komen bekijken en zal een handleiding ter beschikking komen om dit zelf te doen.

Meer informatie bij:
Marcel Terlouw, tel 06 2270 2224
e-mail: marcel@duurzaamleiden.com