Energie besparen? Ga samen aan de slag!

Samen met je buren je huis verduurzamen en energie besparen. Bijvoorbeeld door isolatie, dubbelglas, inductiekoken, een hybride warmtepomp, of ….? Zoiets uitzoeken is vaak lastig en niet alles wat te koop is, is ook duurzaam. Je wilt de beste, duurzaamste en liefst meest voordelige opties voor jouw huis, maar je weet niet waar te beginnen.

Ervaringen tot nu toe
Wij hebben vorig jaar hele goede ervaringen opgedaan met een groepje wijkbewoners. Zij hebben in drie inspirerende bijeenkomsten kennis en informatie uitgewisseld over de aanschaf van zonnepanelen en hebben samen een goede en betrouwbare leverancier uitgekozen. Meerdere wijkbewoners hebben deze keuze gevolgd en inmiddels zijn er 128 zonnepanelen op twintig huizen door deze firma geplaatst. Denk je ook aan zonnepanelen? Meer informatie kun je vinden op deze website.

Een tweede groep wijkbewoners heeft zich gebogen over de aanleg van groene (sedum) daken. Klik hier voor het eindverslag, waarin je nuttige informatie kunt vinden.
Een derde buurgroepje is gestart en buigt zich over de  hybride warmtepomp. Zo’n hybride warmtepomp is een kansrijke optie voor huizen die al redelijk goed zijn geïsoleerd en zonnepanelen hebben. Een dergelijke pomp werkt – als het erg koud is – samen  met de CV-ketel. Klik hier voor meer informatie. 

Ik wil ook meedoen, hoe gaat dat in z’n werk?
Een dergelijke succesvolle aanpak willen we ook voor andere thema’s uitrollen. Waar denk jij aan als het gaat om energie besparen? Je kunt je opgeven voor een onderwerp (zie hieronder), of zelf een bepaald thema aandragen. Als je je opgeeft, dan stelt Vogelwijk Energiezuinig een groepje samen en zorgt desgewenst en zo mogelijk voor onafhankelijke technische ondersteuning en een gespreksleider. Meedoen is leerzaam, je komt tot een gefundeerd besluit en het is ook nog eens gezellig. We kunnen het aanbevelen!
Het resultaat van elk groepje moet overdraagbaar zijn (via onze website), zodat ook anderen kunnen profiteren van de aanpak en de resultaten.

Zin om mee te doen? Dat kan via het inschrijfformulier of via ons e-mailadres: energiezuinig@vogelwijk.nl.